Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.04.2024

На Одещині прикордонника засуджено до 2-х років тримання у дисбаті за сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних за кордон (ФОТО)

/

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Фрунзівський районний суд Одеської області визнав інспектора прикордонної служби регіонального управління ДПСУ винним у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Вироком суду його засуджено до тримання у дисциплінарному батальйоні строком на 2 роки.
У суді доведено, що на початку грудня 2023 року, молодший сержант, перебуваючи у відпустці, вирішив підзаробити, «допомагаючи» особам призовного віку, які бажали перетнути державний кордон України.
За грошові кошти в сумі 8 000 дол. США, прикордонник, залучивши до оборудки двох знайомих, які не були обізнані про його плани, доставив «ухилянтів» безпосередньо до державного кордону України та надав подальші поради і вказівки щодо потрапляння до ПМР поза пунктами пропуску та прикордонного контролю.
08 грудня 2023 року, під час спроби перетину державного контролю, за 100 метрів від лінії державного контролю, усі учасники схеми були виявлені та затримані працівниками ДПСУ.
У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю.
Наразі вирок суду ще не вступив в законну силу.

 


кількість переглядів: 120