Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Завершено розслідування щодо незаконного збагачення колишнього одеського воєнкома на 150 млн грн (ФОТО)

/

За спільного процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованих прокуратур у сфері оборони Офісу Генерального прокурора та Південного регіону завершено досудове розслідування стосовно екскерівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України).
Згідно з матеріалами слідства, колишній керівник Одеського ОТЦК та СП за період перебування на цій посаді за відсутності таких законних доходів набув активів на майже 150 млн грн.
Встановлено, що після повномасштабного вторгнення за його дорученням члени родини придбали в Іспанії об’єкти нерухомості та автомобілі преміум класу. При цьому офіційний спільний дохід родини не покривав цих витрат.
У грудні 2023 року на підставі запиту Офісу Генпрокурора про міжнародну правову допомогу накладено арешт на майно одеського воєнкома в Іспанії: це вілла та офісне приміщення. Також судом накладено арешт на 9 земельних ділянок, два будинки, одне домоволодіння, дві квартири та 1/3 квартири, 6 елітних автомобілів.
Наразі за дорученням прокурора слідчий повідомив стороні захисту про завершення досудового розслідування та надав доступ до матеріалів для ознайомлення.
Колишній одеський воєнком перебуває під вартою.
Матеріали за фактом нез’явлення екскерівника Одеського ОТЦК та СП на службу та ухилення від військової служби виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування у якому триває (ч. 5 ст. 407, ч. 4 ст. 409 КК України).
Досудове розслідування здійснювалося ГСУ Державного бюро розслідувань.

кількість переглядів: 77