Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

На Одещині судитимуть двох громадян, які організували черговий канал незаконного перетину державного кордону особами призовного віку (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно двох громадян за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, у листопаді 2023 року, мешканці м. Одеси, діючи у змові, з корисливих мотивів, за грошову винагороду в сумі 8000 дол. США, пообіцяли особі призовного віку «допомогти» у безперешкодному перетині державного кордону України поза пунктами пропуску та подальший супровід в Республіку Молдова.
Незаконним переправленням осіб призовного віку, яким заборонено виїзд за межі країни під час дій правового режиму воєнного стану вони займалися не вперше, пообіцявши свої «послуги» ще двом військовозобов’язаним громадянам.
25.11.2023, під час підконтрольної спроби провезти на автомобілі заявника та ще двох осіб через державний кордон поза пунктами пропуску, мешканців Одеси затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого управління ГУ НП в Одеській області, за оперативного супроводу Одеського представництва ГУ ВБ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 84