Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2016

Військовою прокуратурою притягнуто до кримінальної відповідальності капітана танзанійського судна «Sky Moon», яке незаконно заходило до закритих портів Криму

/

Капітану судна «Sky Moon», громадянину Сирії, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332-1 КК України, яка передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до п’яти років.
У ході досудового розслідування підтверджено, що танзанійське судно «Sky Moon», під командуванням вищезазначеної особи протягом 2016 року 8 разів здійснювало заходи у закриті кримські порти Керчі, Феодосії, Севастополя, з яких в порушення чинного українського законодавства переміщувало до Туреччини та Молдови металобрухт, кальциновану і технічну соду, насіння льону.
Крім того, з 21 грудня 2016 р. Приморський районний суд м. Одеси розпочинає розгляд декількох скарг адвокатів компанії судновласника, які намагаються скасувати накладений судом арешт на судно порушника.
Військова прокуратура Південного регіону України продовжить відстоювати інтереси держави в даному питанні та наполягатиме на неможливості скасування такого арешту. Сподіваємось, що українській суд дослухається до аргументів українського правоохоронного органу.

кількість переглядів: 3818