Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2017

За ухилення від військової служби солдата відправлено за грати на 3 роки 3 місяці

/

Військовою прокуратурою Південного регіону України забезпечується невідворотність передбаченої законом відповідальності будь-якої особи за злочини, скоєні в особливий період. Зокрема правопорушення, пов’язані з ухиленням від проходження військової служби або дезертирством, постійно перебувають у полі зору військових прокурорів.
Так, Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 (самовільне залишення військової частини) КК України, військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин на Дніпропетровщині засуджено до 3 років 3 місяців позбавлення волі.
Вказаного солдата судом визнано винним у тому, що він на початку травня 2017 року з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби самовільно залишив військову частину та продовжував незаконно перебувати поза її межами більше 4 місяців.
При призначенні покарання суд урахував щире каяття обвинуваченого, а також той факт, що вказаний солдат, так і не ставши на шлях виправлення, вдруге вчинив злочин, пов'язаний з ухиленням від військової служби.
На підставі ст. ст. 71, 72 КК України за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання за попереднім вироком, військовослужбовця відправлено до місць позбавлення волі строком на 3 роки 3 місяці.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 3273