Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2018

За самовільне залишення військової частини та пропозицію хабаря молодшого сержанта засуджено до 1 року дисбату

/

09 січня 2018 року Приморським районним судом м. Одеси за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 407, ч. 1 ст. 369 КК України, військовослужбовця однієї з військових частин Миколаївської області засуджено до покарання у виді тримання у дисциплінарному батальйоні строком на 1 рік.
Доведено, що молодший сержант Є. з метою тимчасово ухилитись від несення обов'язків військової служби, на початку лютого 2016 року самовільно залишив місце служби – табірний збір військової частини і понад 1,5 року проводив час на власний розсуд.
Крім того, у червні минулого року вказаний військовослужбовець запропонував майору ВСП неправомірну вигоду у сумі 500 дол. США за нездійснення його розшуку.
При призначенні покарання суд урахував усі обставини справи, особу винного, його щире каяття у вчиненні злочинів, а також добровільне звернення до правоохоронних органів, і за сукупністю вироків, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим засудив ухилянта до 1 року позбавлення волі. На підставі ст. 62 КК України суд змінив йому покарання на тримання у дисциплінарному батальйоні строком на 1 рік.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2674