Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.02.2018

За втручання військової прокуратури родині військовослужбовця, загиблого під час АТО, виплачено 609 тис. грн одноразової грошової допомоги

/

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону в ході вивчення стану додержання вимог Закону України «Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей» виявлено порушення норм щодо виплати одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців, які загинули під час бойових дій в зоні проведення антитерористичної операції.
Установлено, що родині одного з військовослужбовців, який загинув, захищаючи нашу країну від агресора, не виплатили визначену законодавством одноразову грошову допомогу в розмірі 609 тис. гривень.
У зв’язку з виявленим правопорушенням військовою прокуратурою гарнізону до Дніпропетровського окружного адміністративного суду спрямовано позов, за результатами розгляду якого Міністерство оборони України зобов’язано здійснити нарахування та виплату грошових коштів родині загиблого військовослужбовця.
Вказане рішення набрало законної сили 26 жовтня 2016 року, однак тривалий час умисно залишалось без виконання. У зв’язку з цим, військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.
Лише після втручання військової прокуратури та за результатами вжитих заходів на початку лютого 2018 року забезпечено реальне поновлення порушених прав громадян на отримання грошової допомоги в розмірі 609 тис. гривень у зв’язку із загибеллю військовослужбовця в зоні АТО.

кількість переглядів: 2544