Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2018

Військовою прокуратурою на хабарництві викрито головного державного інспектора Херсонської митниці ДФС в Херсонській області

/

Військовою прокуратурою Херсонського гарнізону Південного регіону 22.02.2018 спільно зі слідчими ГУ СБ України в АР Крим, за оперативного супроводження ВБ КОЗ УСБ України в АР Крим, УВБ ТО ДФС у Херсонській області, ГУ ДФС у Херсонській області та УЗЕ в Херсонській області ДЗЕ Нацполіції України під час одержання неправомірної вигоди викрито головного державного інспектора Відділу митного оформлення Херсонської митниці ДФС в Херсонській області.
Досудовим розслідуванням установлено, що головний державний інспектор, перебуваючи на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Чаплинка", вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду в сумі 15 000 російських рублів за перевезення без декларування російської валюти в сумі 70 000 рублів, а також безперешкодне ввезення з тимчасово окупованої території АР Крим на материкову територію України цінного майна.
Безпосередньо після одержання хабаря нечистого на руку митника було затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі військовою прокуратурою Херсонського гарнізону вказаній особі планується повідомлення про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 3. ст. 368 КК України та готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено групі слідчих ГУ СБ України в АР Крим.

кількість переглядів: 2727