Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2018

У військовій прокуратурі Південного регіону обговорено стан взаємодії правоохоронних органів щодо протидії злочинності та корупції у військових формуваннях та на підприємствах оборонно-промислового комплексу

/

У середу, 14 березня 2018 року, в м. Одесі під головуванням військового прокурора Південного регіону України Олександра Цибенка відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону щодо взаємодії у питаннях протидії злочинності та корупції у військових формуваннях та на підприємствах оборонно-промислового комплексу.
У роботі наради взяли участь понад 60 керівників різних структур правоохоронних органів Південного регіону України. Зокрема, керівники та заступники начальників Управління Служби безпеки України, Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України, Головного управління Національної поліції України, Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, Управління захисту економіки Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Південного та Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України, Східного та Південного територіального управління Військової Служби правопорядку у Збройних Силах України, Державної фіскальної служби України та військові прокурори гарнізонів Південного регіону України.
Упродовж 2017 року слідчими прокуратури регіону розслідувалось 8409 кримінальних проваджень. Досудове розслідування завершено у 1773 провадженнях, до суду направлено 1302 обвинувальні акти.
За матеріалами територіальних правоохоронних органів минулого року розпочато та закінчено шляхом спрямування до суду обвинувальних актів у 41 кримінальному провадженні. Зазначимо, більшість матеріалів – про злочини з ознаками корупції.
За матеріалами військових правоохоронних органів військовими прокурорами розпочато досудове розслідування в 653 кримінальних провадженнях та направлено до суду 315 обвинувальних актів.
Військовими прокурорами Південного регіону України проводиться послідовна та виважена робота щодо протидії корупційним кримінальним правопорушенням.
Так, упродовж минулого року до суду направлено 84 обвинувальні акти стосовно 97 службових осіб. У закінчених кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення встановлено збитків на суму 325 тис. грн, з яких 233 тис. грн відшкодовано під час досудового розслідування, цивільних позовів заявлено на суму 92 тис. грн.
Загальна сума одержаної неправомірної вигоди склала понад 5 млн 115 тис. грн, 62 тис. дол. США.
За результатами роботи координаційної наради прийнято постанову, в якій визначено основні заходи, спрямовані на покращення координації спільних зусиль правоохоронних органів Південного регіону України, пошук нових підходів до організації протидії злочинності та корупції, зокрема, у військових частинах та формуваннях Збройних Сил України.

кількість переглядів: 2328