Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

За ухилення від військової служби та втрату автомата солдата на Дніпропетровщині засуджено до 2 років 3 місяців позбавлення волі

/

Вироком Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області солдата однієї з військових частин на Дніпропетровщині визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 407, ч. 2 ст. 413 КК України.
Слідством установлено, що в листопаді 2014 року, перебуваючи на території базового табору в Донецькій області, вказаний військовослужбовець, порушуючи правила зберігання зброї залишив ввірений йому для службового користування АКС-74Н у наметі без охорони. Наступного дня виявлено відсутність зброї на місці.
Крім того, 1 січня 2015 року з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби солдат не прибув вчасно до місця несення служби – військової частини в Дніпропетровській області та продовжував ухилятись від служби понад 3 місяці, проводячи час на власний розсуд.
У квітні того ж року військовослужбовець самостійно прибув до військової прокуратури із зізнанням.
Ураховуючи щире каяття підсудного в злочинах, повне визнання провини і з’явлення із зізнанням, суд відправив солдата за грати на строк 2 роки 3 місяці. Крім того, обвинуваченого зобов’язано відшкодувати матеріальну шкоду військовій частині в розмірі понад 32 тис. грн.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2607