Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2018

Військова прокуратура Південного регіону України взяла участь у відкритті щорічних українсько-американських військово-морських навчань серії «Сі Бриз»

/

У понеділок, 9 липня 2018 року, в Будинку Прийомів Одеської обласної ради відбулось урочисте відкриття українсько-американських військово-морських навчань «Сі Бриз-2018».
Починаючи з 1997 року в рамках програми НАТО «Партнерство заради миру» ці навчання щорічно проводяться в Україні відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Сполучених Штатів Америки від 27.07.1993 року.
В урочистій церемонії відкриття взяли участь командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України, заступник голови Одеської обласної державної адміністрації, голова Одеської обласної ради, заступник Одеського міського голови, керівники навчання від української і американської сторін, заступник військового прокурора Південного регіону України, безпосередньо учасники маневрів.
Для участі в навчаннях «Сі Бриз-2018» до Одеси прибув великий флагманський корабель 6-го флоту США USS Mount Whitney, на борту якого розгорнуто багатонаціональний штаб командування навчанням.
До цьогорічних навчань, які проходитимуть в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря США залучили близько тисячі військовослужбовців, інші країни-члени НАТО й учасники програми «Партнерство заради миру» - майже 1,2 тисячі військових. Крім кораблів, суден, катерів, до навчань приєднаються кілька субмарин.
Серед учасників представлені іноземні військові контингенти США, Канади, Данії, Естонії, Греції, Грузії, Болгарії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Швеції, Великобританії, а також два спостерігачі від ОАЕ.
Україну на «Сі Бриз-2018» представлятимуть близько трьох десятків кораблів, катерів, авіаційна техніка й приблизно півтори тисячі військовослужбовців.
Cтворені Морське командування і Командування морської піхоти ВМС ЗС України набувають спроможностей управління силами в морі та на узбережжі, що є дуже важливим з точки зору підвищення спільних можливостей у зміцненні безпеки на морі. Особливо - у Чорноморському регіоні, який на сьогодні є кризовим у зв'язку з окупацією Криму і подіями на Сході України, в умовах жорсткого протистояння діям країни-агресора – Російській Федерації.

кількість переглядів: 2136