Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2018

У м. Нікополь Дніпропетровської області в результаті спецоперації викрито злочинне угрупування «Біле братство»

/

За процесуального керівництва військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 368 КК України проведено масштабну спецоперацію щодо викриття діяльності злочинної організації «Біле братство», яка тримала в напрузі жителів кількох областей України.
Так, спільними діями працівників військової прокуратури та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України задокументовано факти вчинення низки тяжких злочинів членами злочинного угрупування.
Зокрема, у вівторок, 04.09.2018, за участі співробітників військових прокуратур Дніпропетровського, Криворізького, Миколаївського, Херсонського, Одеського, Запорізького гарнізонів, апарату військової прокуратури Південного регіону України, ВБ ДВБ Нацполіції України, Управління захисту економіки у Дніпропетровській області та полку поліції особливого призначення поліції Дніпропетровщини у м. Нікополь Дніпропетровської області проведено 52 обшуки.
За результатами обшуків та інших розшукових (слідчих) дій затримано четверо осіб, які збували наркотичні засоби мешканцям міста. Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК України.
Окрім того, іншим трьом учасникам мережі, двоє з яких - працівники кримінальної поліціі Нікопольського міського управління ГУНП у Дніпропетровській області, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. За не вжиття заходів щодо викриття мережі збуту та непритягнення до відповідальності «перевертні» щомісячно отримували грошові відкати від наркоділків. Задокументовано одержання 72 тис. гривень у якості хабарів. Грошові кошти передавав посередник - колишній співробітник ОВС.
У ході проведених обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено зброю та бойові припаси (граната РГД-5 із запалом, підствольний гранатомет та граната до нього, протипіхотна міна, автомати, тротил, електродетонатори, тротилові шашки, патрони різного калібру, запчастини до пістолетів та автоматів), наркотичні засоби різного походження (метамфетамін, амфетамін, марихуану, кущі конопель, прекурсори та приладдя для виготовлення наркотичних речовин), грошові кошти в різній валюті (гривні, долари США, рублі), мобільні телефони, ноутбуки, банківські картки, службові посвідчення, загранпаспорти.
На даний час проводяться додаткові слідчі (розшукові) дії з метою встановлення всіх учасників злочинного угрупування, ступеню їхньої вини та притягнення до кримінальної відповідальності.
Досудове розслідування триває.
 

кількість переглядів: 2603