Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2018

Військова прокуратура попереджує про повторення минулорічного сценарію незаконних дій СФГ «Колос»

/

Вже понад 10 років військовою прокуратурою Південного регіону України у тісній взаємодії з юридичною службою Міністерства оборони України проводиться системна робота щодо повернення до сфери управління Міністерства оборони України земельних ділянок Тарутинського загальновійськового полігону, які незаконно використовуються сторонніми юридичними особами.
Так, із всіх суб’єктів господарювання, з якими Білгород-Дністровська КЕЧ району має правовідносини щодо спільного обробітку землі Тарутинського полігону, лише СФГ «Колос» - єдине фермерське господарство, яке впродовж 2017-2018 років демонструє небажання здійснювати свою діяльність відповідно до вимог чинного законодавства.
Згідно повідомлення, яке надійшло до військової прокуратури Південного регіону України, представниками СФГ «Колос» 05.09.2018 розпочато незаконне дискування (комплекс заходів для підготовки до засівання) в межах земельних ділянок, на яких спільно з Білгород-Дністровською КЕЧ району здійснює господарську діяльність інше приватне підприємство.
Достеменно знаючи про те, що земельна ділянка площею 1,8 тис. га надана для обробітку іншому господарству, СФГ «Колос» намагається у вже звичний для них спосіб досягти бажаного результату. Як бачимо, історія повторюється.
Нагадаємо, у червні поточного року СФГ «Колос», маніпулюючи суспільною думкою, та за допомогою «групи підтримки» спробували дискредитувати оборонне відомство та правоохоронні органи.
Ігноруючи попередження про відсутність будь-яких підстав для обробітку землі, аграрії вперто продовжували засівати земельні ділянки, не визнаючи рішень суду, і не сплачуючи жодної копійки в бюджет Міністерства оборони України.
Лише принципова позиція військової прокуратури змусила фермерів сісти за стіл переговорів з МОУ та вирішити питання взаємодії у законний спосіб. За наслідками переговорів укладено короткострокову угоду, на підставі якої СФГ «Колос» здійснило збір посівів, а землекористувач (МОУ) отримав відповідні грошові кошти від спільної діяльності в сумі 5,2 млн гривень.
Наразі за фактом чергового самовільного захоплення земель військового полігону СФГ «Колос» військовою прокуратурою Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України 07.09.2018 розпочато кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 197-1 КК України.
Крім того, до Міністерства оборони України підготовлено лист щодо доцільності ведення спільної діяльності із суб’єктом господарювання, який зневажає вимоги закону.

кількість переглядів: 1660