Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2018

Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону на хабарі затримано оперуповноваженого карного розшуку

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Кіровоградського гарнізону Південного регіону України спільно зі співробітниками УСБУ та внутрішньої безпеки Нацполіції України в Кіровоградській області в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди оперуповноваженим сектору карного розшуку Кіровоградського районного відділення Кропивницького відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області.
Установлено, що за вплив на працівників поліції щодо надання можливості безперешкодно рухатись автомобілям, які перевозять дрова для реалізації по території обслуговування Кропивницького відділу поліції, старший лейтенант поліції вимагав неправомірну вигоду в сумі 12 500 гривень.
30.10.18 після передачі чергової суми неправомірної вигоди в розмірі 5000 грн поліцейський, вчиняючи опір працівникам правоохоронних органів, протаранив два оперативних автомобілі, та, використовуючи знання місцевості, скрився в напрямку смт Аджамка Кіровоградської області.
Під час переслідування втікача, за 100 м від місця передачі хабаря, правоохоронцями виявлено та вилучено грошові кошти, які хабарник викинув з вікна свого автомобіля, а за 15 км − пошкоджений автомобіль Daewoo Lanos, на якому вдався до втечі.
Надалі, продовжуючи переслідування, спритного поліцейського затримано правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії.
Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону планується повідомлення затриманому поліцейському про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369-2, ч. 2 ст. 342 КК України, а також готується звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом УСБУ в Кіровоградській області.

кількість переглядів: 2628