Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2019

Офіцери Військової прокуратури Південного регіону України підвищують рівень бойової підготовки

/

Особовий склад Військової прокуратури Південного регіону України постійно вдосконалює свою майстерність на тренуваннях з бойової підготовки, зокрема ведення вогню по цілях противника, в умовах сучасного бою.
В сучасних умовах бойових дій на сході України актуальність таких навичок тільки зростає.
З 02 січня 2019 року, за сприяння відділу з питань забезпечення особистої безпеки прокурора Національної академії прокуратури України, серед особового складу військових прокуратур Південного регіону України, з метою підвищення та вдосконалення теоретичних і практичних знань та навичок військової справи, розпочато чергові практичні заняття з вогневої підготовки та підготовки з особистої безпеки. До участі залучено колективи військових прокуратур Одеського, Білгород-Дністровського, Криворізького, Дніпропетровського, Миколаївського, Херсонського, Кіровоградського та Запорізького гарнізонів. 
Практичні заняття триватимуть упродовж січня – лютого поточного року. Це дозволить офіцерам-правникам удосконалити навички у стрільбі            з різних видів зброї, які є на озброєнні у Збройних Силах України та Національній гвардії України.
Досвідом поділяться: міжнародний інструктор з підготовки спеціалістів оперативно-тактичних груп, учасники антитерористичної операції на сході України, заступник начальника відділу з питань забезпечення особистої безпеки прокурора Національної академії прокуратури України –         Олександр Сергійович Дейнека.
Прокурори ознайомляться з особливостями виконання своїх обов’язків  в зоні підвищеного ризику, зокрема із застосуванням вогнепальної зброї, відпрацюють дії у різних типах ситуації: обстрілах, пораненні, евакуації, стрільби в екстремальних умовах та за наявності прямої загрози для життя.
Нагадаємо, що для повної реалізації своїх знань та навичок під час здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про військові злочини, особовий склад військової прокуратури має орієнтуватися у призначенні, бойових та технічних властивостях зброї, знати її складові та принцип роботи, а також засоби її використання в бою.

кількість переглядів: 2292