Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2019

Посадовець Миколаївської регіональної філії центру державного земельного кадастру вимагав хабар за дозвіл на надання учасникам бойових дій земельних ділянок

/

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, спільно зі СУ ГУНП в Миколаївській області та за оперативного супроводження ГУ БКОЗ УСБУ в Миколаївській області задокументувала факт вимагання та одержання неправомірної вигоди начальником відділу технічного адміністрування, телекомунікаційного та програмного забезпечення Миколаївської регіональної філії центру державного земельного кадастру.
Установлено, що за розроблення проєктної документації щодо надання у власність 5 учасникам бойових дій земельних ділянок площею 2 га, присвоєння їм кадастрових номерів та сприяння у погодженні в Головному управлінні Держгеокадастру в Миколаївській області посадовець вимагав від громадянина Ш. неправомірну вигоду в розмірі 22 500 гривень.
Наприкінці травня поточного року зловмисник вже одержав першу частину обумовленої суми хабаря в розмірі 7000 гривень.
Після передачі 06.06.2019 чергової частини неправомірної вигоди в сумі 15 500 гривень посадовця затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають невідкладні слідчі й процесуальні дії.
Військова прокуратура Миколаївського гарнізону готує затриманому повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення та звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 2343