Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

На Миколаївщині військова прокуратура затримала заступника начальника Інгульського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області

/

Військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, за оперативного супроводження Миколаївського управління ДВБ Нацполіції України задокументувала факт вимагання та одержання неправомірної вигоди заступником начальника Інгульського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області.
 
Установлено, що підполковник поліції за невтручання в підприємницьку діяльність громадянина Д. та нескладання щодо нього адміністративного протоколу вимагав 12 000 гривень хабаря.
Минулої п’ятниці, 02.08.2019, на вимогу працівника поліції підприємець переказав йому неправомірну вигоду в розмірі 6000 гривень на визначений банківський рахунок.
Після зарахування 07.08.2019 чергової частини неправомірної вигоди в розмірі 6000 гривень заступника начальника відділу поліції затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі дії, обшуки за місцем проживання та роботи затриманого.
Військова прокуратура готує вказаній особі повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.
Досудове розслідування здійснює Територіальне управління ДБР, розташоване в м. Миколаєві.
Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2471