Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

Солдата 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади судитимуть за вбивство

/

Слідче відділення ГУНП в Дніпропетровській області, за процесуального керівництва Військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України, завершило досудове розслідування та направило до Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно військовослужбовця-контрактника 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади.
Установлено, що 08.10.2019 солдат П., перебуваючи у м. Жовті Води Дніпропетровської області на прибудинковій території біля магазину «Оазис», з мотивів особистих неприязних відносин, на ґрунті словесного конфлікту, який виник під час спільного вживання алкогольних напоїв та бійки, умисно наніс 11 ударів розкладним ножем в ліву ногу та спину громадянина К.
Від масивної гострої крововтрати, яка виникла в результаті отриманих тілесних ушкоджень, потерпілий загинув.
Наступного дня, 09.10.2019, безпосередньо після вчинення злочину, солдата П. затримано в порядку, передбаченому ст. 208 КПК України, і повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України.
 
Довідково:
Санкція ч. 1 ст. 115 КК України (Вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

кількість переглядів: 2810