Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2020

Військова прокуратура попередила вибуття з державної власності земельної ділянки військового містечка в Одесі вартістю понад 80 млн грн

/

За клопотанням Військової прокуратури Одеського гарнізону суд зупинив аукціон та заборонив відчуження нерухомого майна військового містечка № 210.
Інформацію про продаж 13,4 тис. кв. м нерухомості в м. Одесі на вул. Світанку, 47, яка перебуває на балансі Квартирно-експлуатаційного відділу м. Одеси, військова прокуратура виявила у серпні 2020 року, під час моніторингу електронного ресурсу «Система електронних торгів арештованим майном».
У ході досудового розслідування, невідкладно розпочатого за ч. 3 ст. 425, ч. 4 ст. 190 КК України встановлено, що через безконтрольність квартирно-експлуатаційних органів МО України у жовтні 2019 року майновий комплекс військового містечка був переданий громадянкою В. як застава банку. Право власності на це майно оформлене нею у листопаді 2011 року.
З метою погашення її боргів перед банком на 10 вересня 2020 року було заплановано проведення процедури публічних торгів. Вартість лоту визначено в сумі 9,6 млн гривень. При цьому орієнтовна вартість земельної ділянки, на якій розташована вказана нерухомість, перевищує 80 млн гривень.
Наразі готується позов про визнання недійсним свідоцтва про право власності громадянки на майновий комплекс військового містечка, скасування державної реєстрації її права власності, витребування нерухомого майна на користь Міністерства оборони України та визнання права власності за державою в особі Міністерства оборони України.
Таким чином, військова прокуратура не допустила реалізацію схеми незаконного відчуження нерухомого військового майна та попередила подальшу втрату земельної ділянки.
Досудове розслідування кримінального провадження триває.

кількість переглядів: 1442