Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.01.2021

Двох поліцейських Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області засуджено до реального позбавлення волі

/

За підтримання публічного обвинувачення Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону, Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпра визнав винними двох працівників Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області Департаменту патрульної поліції у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою та у пропозиції, обіцянці або наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 369 КК України).
Вироком суду колишньому командиру роти батальйону призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, та з конфіскацією всього належного йому майна.
Поліцейського роти батальйону засуджено до 6 років 6 місяців позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, та з конфіскацією всього належного йому майна.
Крім того, обох позбавлено спеціальних звань «лейтенант поліції» та «старший сержант поліції» відповідно.
Встановлено, що у червні 2018 року, патрулюючи м. Дніпро разом з інспектором відділу моніторингу та аналітичного забезпечення, обидва правоохоронці за нескладання постанови та протоколу про вчинення адміністративних правопорушень водієм зупиненого ними автомобіля одержали від нього неправомірну вигоду в сумі 2000 гривень. 
У подальшому для того, аби приховати свій злочин, поліцейські надали інспектору неправомірну вигоду в сумі 750 грн за неповідомлення керівництву Управління про факт виявлення та нефіксування вчинених водієм діянь, які містили ознаки адміністративних правопорушень.
У судовому засіданні жоден з обвинувачених повністю свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень не визнав.  

кількість переглядів: 1462