Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2021

Нез’явлення вчасно на службу: солдата на Миколаївщині засуджено до 5 років 1 місяця позбавлення волі

/

За підтримання публічного обвинувачення Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, 16.04.2021 Первомайський міськрайонний суд Миколаївської області визнав військовослужбовця військової служби за контрактом винним у самовільному залишенні місця служби без поважних причин (ч. 4 ст. 407 КК України) та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років і 1 місяць.
У суді доведено, що вказаний військовослужбовець, 19.06.2019, з метою тимчасово ухилитися від виконання обов’язків з військової служби, не з’явився вчасно на службу без поважних причин, та незаконно перебував поза її межами, до моменту свого затримання правоохоронними органами за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення. 
Оголошуючи військовослужбовцю вирок суд, за сукупністю кримінальних правопорушень, приєднав частково невідбуту частину покарання, призначеного йому 17.04.2020 за злочин, передбачений ч. 4 ст. 152 КК України, який було вчинено під час самовільного залишення місця служби, й відправив його за грати.

кількість переглядів: 2479