Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2022

У Миколаєві повідомлено про підозру та арештовано громадянина, який коригував ракетний удар по оборонному підприємству

      

За процесуального керівництва Миколаївської прокуратури у військовій та оборонній сфері повідомлено про підозру громадянину України за фактом поширення інформації про розташування Збройних сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, 04.04.2022 вказаний громадянин, з мотивів несприйняття діючої української влади та схвалення політики країни-агресора, з метою фізичного знищення військовослужбовців і військової техніки ЗСУ, у соціальній мережі "Вконтакте" надав  проросійському блогеру-активісту інформацію з точними координатами розташування військовослужбовців Національної гвардії України і військової техніки на одному з оборонних підприємств Миколаївщині. 

16.04.2022 по місцю, вказаному громадянином, було здійснено ракетний обстріл, внаслідок чого знищено та частково пошкоджено об'єкти нерухомого та рухомого майна підприємства. 

05.05.2022 вказану особу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

06.05.2022 Центральний районний суд м. Миколаєва задовольнив клопотання прокурора та обрав затриманому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Слідчого відділу Управління СБ України в Миколаївській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1621