Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2022

10 тис грн щомісячно: на хабарництві затримано виконувача обов’язків заступника начальника штабу військової частини

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері виконувача обов’язків заступника начальника штабу військової частини викрито та затримано за зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, вказаний посадовець у травні поточного року неодноразово виказував командиру зведеної роти охорони цієї ж частини вимогу про надання йому неправомірної вигоди у сумі 10 000 гривень щомісячно. Ці кошти призначалися за здійснення впливу на командування частини та начальника однієї із служб щодо непроведення перевірок та службових розслідувань у зведеній роті охорони та непритягнення за їх результатами до дисциплінарної відповідальності командування роти.
23.05.2022, під час одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 5 000 грн, виконувача обов’язків заступника начальника штабу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають невідкладні слідчі дії, проводяться обшуки за місцем роботи затриманого. Також йому готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, за оперативного супроводу співробітників військової контррозвідки СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1540