Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2022

4300 доларів США за незаконне переправлення військовозобов’язаного через кордон – викрито двох осіб

/

 

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері громадянину повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, двоє осіб пообіцяли переправити військовозобов’язаного мешканця м. Одеси через державний кордон України та надати йому військово-облікові документи про непридатність до військової служби за станом здоров’я. Ця послуга коштувала 4300 доларів США.
Правоохоронці затримали одного із учасників групи в порядку ст. 208 КПК України. Іншій особі раніше повідомлено про підозру у вчиненні злочину.
Наразі тривають невідкладні слідчі дії. Перевіряється причетність до цього злочину службових осіб районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Одеській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 1412