Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.06.2022

Умисно не повернув орендовані вертольоти: у Кропивницькому повідомлено про підозру генеральному директору підприємства

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримано та повідомлено про підозру генеральному директору комерційного підприємства за фактом перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 1 ст. 114-1 КК України).
За даними слідства, упродовж 2002-2012 років одна з військових частин Нацгвардії України надала в оренду підприємству за договорами оренди військове майно ‒ 10 вертольотів, за умови їх обов’язкового повернення у разі введення в країни правового режиму воєнного стану.
У подальшому ці вертольоти були надані в суборенду та використовувались в зонах діяльності Місій Організації Об’єднаних Націй. У зв’язку з введенням воєнного стану в Україні в лютому 2022 року, військова частина звернулась до підприємства з вимогою повернути вказане військове майно для виконання завдань за призначенням. Однак, кінцевий бенефіціарний власник підприємства умисно не повернув вказане військове майно, продовжуючи отримувати прибутки від його використання. Такі дії завдали суттєвої шкоди боєздатності Нацгвардії України та інтересам оборони нашої держави.
22.06.2022 вказаний підприємець був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України. Наразі готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Слідчого відділу Управління СБ України в Кіровоградській області. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1594