Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2022

Реалізував військове майно через інтернет: у Запоріжжі заарештовано та повідомлено про підозру нацгвардійцю (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримано та повідомлено про підозру військовослужбовцю Нацгвардії України за фактом викрадення військового майна (ч. 4 ст. 410 КК України).
За даними слідства, на початку жовтня 2022 року старший солдат викрав належне військовій частині військове майно - прилад нічного бачення AN/PVS-14 та, використовуючи інтернет, за грошові кошти в сумі 146 000 грн здійснив його продаж.
Наразі військове майно та грошові кошти вилучено.
14.10.2022, одразу після вчинення злочину військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку 208 КПК України. Того ж дня йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, 15.10.2022 Комунарський районний суд м. Запоріжжя обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі другого слідчого відділу (з дислокацією у місті Запоріжжі) ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 2162