Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2022

Державна зрада та дезертирство: судитимуть начальника артилерії військової частини в АР Крим (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду передано обвинувальний акт стосовно колишнього начальника артилерії військової частини в АР Крим за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
Встановлено, що у березні 2014 року, під час тимчасової окупації території Криму РФ, вказаний підполковник відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини на материковій частині України.
Таким чином перейшовши на бік ворога та зрадивши військовій Присязі, він надав згоду на проходження служби в ЗС РФ на посаді начальника артилерії військової частини 12676 Чорноморського флоту ЗС РФ.
Наразі підозрюваний бере участь у збройній агресії РФ проти України.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.
У зв’язку з переховуванням підозрюваного на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось у порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

кількість переглядів: 2218