Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2022

Державна зрада: судитимуть проросійськи налаштовану мешканку Дніпропетровщини

/

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду передано обвинувальний акт стосовно громадянки України, уродженки Дніпропетровської області, за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Встановлено, що 31-річна проросійськи налаштована мешканка Дніпропетровщини, підтримуючи ведення повномасштабної війни РФ проти України, добровільно та з власної ініціативи надавала представникам іноземної держави допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.
Зокрема, передавала представнику ЗС РФ інформацію щодо ситуації в населених пунктах, наслідків ракетних та авіаційних ударів, дані про місця дислокації і пересування підрозділів та військової техніки Збройних Сил України на території Дніпропетровської області.
01.09.2022 їй повідомлено про підозру у державній зраді та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі слідчого відділу Управління СБ України у Дніпропетровській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
 і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2461