Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2023

В Одесі судитимуть членів організованої групи, які сприяли військовозобов’язаним у незаконному переправленні через державний кордон

/

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальний акт стосовно начальника групи інспекторів прикордонної служби Державної прикордонної служби України та громадянина України за фактом пособництва у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 332 КК України).
Встановлено, що у листопаді 2022 року, вказані особи, діючи у змові з іншими членами організованої групи, за неправомірну вигоду в сумі 11 000 дол. США пообіцяли організувати незаконне переправлення військовозобов’язаних громадян через державний кордон України на територію Республіки Молдова поза пунктами пропуску.
22.11.2022, під час безпосереднього скоєння злочину, військовослужбовця та цивільну особу затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України, припинивши їх протиправну діяльність.
Обом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину й обрано запобіжні заходи. Матеріали щодо інших членів організованої групи виділені в окремі провадження.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

кількість переглядів: 893