Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.01.2023

7 років 6 місяців позбавлення волі: у Дніпрі засуджено бійця-вартового незаконного ополчення «ДНР» (ФОТО)

/

За підтримання публічного обвинувачення Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Жовтневий районний суд м. Дніпропетровська визнав громадянина України винним в участі у діяльності не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань (ч. 2 ст. 260 КК України).
Вироком суду неодноразово судимому уродженцю Луганської області призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі.
Встановлено, що на початку вересня 2014 року, перебуваючи на території тимчасово окупованого м. Макіївка Донецької області, будучи достовірно обізнаним, що ополчення «ДНР» не відноситься до збройних формувань, передбачених Законами України, з метою участі в їх діяльності, вказаний громадянин добровільно вступив до цього формування.
З початку вересня по грудень 2014 року він, вступивши до лав незаконного збройного формування «ДНР», виконував їх протиправні накази щодо охорони та утримання захоплених населених пунктів, з метою чинення опору Збройним Силам та іншим військовим формуванням України.
Під час винесення вироку обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю, щиро розкаявся та просив суд суворо не карати.

кількість переглядів: 1330