Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2023

Воювали на Херсонському напрямку: колишніх офіцерів судитимуть за державну зраду та дезертирство (ФОТО)

/

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено обвинувальні акти стосовно командира механізованої роти та начальника відділення зв’язку – начальнику зв’язку штабу військової частини в АР Крим за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України).
За даними слідства, у 2014 році, під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя, внаслідок збройної агресії РФ, колишні офіцери не з’явилися на службу в пункт постійної дислокації на материковій частині України, зрадили Військовій присязі та відмовились виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України. Перейшовши на бік ворога, вони вчинили державну зраду та дезертирство.
У подальшому обидва зрадника проходили військову службу у складі ЗС РФ на керівних посадах й брали активну участь у збройній агресії РФ проти України на Херсонському напрямку.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку
і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1615