Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.05.2023

В Одесі взято під варту командира відділення, який видавав себе за посадовця РТЦК та СП (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру командиру відділення однієї з військових частин ЗС України за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
Встановлено, що військовослужбовець, видаючи себе за посадову особу одного з РТЦК та СП в Одеській області, одержав грошові кошти в сумі 2500 дол. США. Такі кошти він отримав за сприяння військовозобов’язаному у виготовленні та наданні документів, що слугували б йому законною підставою для перетину державного кордону.
02 травня 2023 року, після передавання документів і одержання хабаря, військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст.208 КПК України.
Наразі затриманому повідомлено про підозру й обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 268 400 гривень.
Крім того, перевіряється причетність інших осіб до вчинення злочину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативного супроводження працівників Департаменту військової контррозвідки УСБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1083