Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2023

У Миколаєві військовослужбовця викрито й повідомлено про підозру у державній зраді (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито й повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин ЗС України за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
Встановлено, що вказаний матрос, співпрацюючи зі спецслужбами країни агресора, передавав представнику російських окупаційних військ розвідувальну інформацію військового та суспільно-політичного характеру по Миколаївській області, зокрема, щодо обстановки в м. Очакові та іншу.
03.05.2023 зловмисника затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу Управління СБ України в Миколаївській області за оперативного супроводження співробітників Головного відділу контррозвідки СБ України в Миколаївській області та Департаменту військової контррозвідки Управління СБ України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 545