Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

Добровільно обійняв посаду на окупованій території Херсонщини: військовослужбовцю-дезертиру заочно повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру інспектору прикордонної служби Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України за фактами добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, та дезертирства (ч. 7 ст. 111-1, ч. 4 ст. 408 КК України).
За даними слідства, у травні-серпні 2022 року, під час збройного конфлікту, молодший сержант, самовільно залишив пункт тимчасової дислокації військової частини і продовжує ухилятися по теперішній час.
Також він, перебуваючи на тимчасово окупованій території України та перейшовши на бік ворога, з власної ініціативи, добровільно зайняв посаду «временно исполняющего обязаности дежурного офицера дежурной части» у незаконно створеному правоохоронному підрозділі окупаційної влади РФ «Генический районній отдел полиции Главного управления МВД Херсонской области».
Наразі прокуратурою ініційовано питання про здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 565