Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2023

Державна зрада та дезертирство: старшому матросу заочно повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону заочно повідомлено про підозру відповідальному виконавцю військової частини в АР Крим за фактами дезертирства та державної зради (ч. 1 ст. 408, ч.1 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у 2014 році, в період тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя, внаслідок збройної агресії РФ, колишня військовослужбовиця у війському званні «старший матрос», зрадивши Військовій присязі, відмовилась виконувати обов'язки військової служби у Збройних Силах України та перейшла на бік ворога, чим вчинила дезертирство та державну зраду.
Надалі вона уклала контракт про проходження військової служби у військовій частині ЗС РФ, яка з березня 2014 року дислокується у смт. Новоозерне місто Євпаторія Автономної республіки Крим.
Наразі Миколаївська спецпрокуратура ініціює питання про здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Довідково: санкція ч. 1 ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

кількість переглядів: 570