Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

Військовою прокуратурою до ЄРДР внесено відомості за фактом розкрадання бюджетних коштів на загальну суму понад 4 млн гривень

/

На виконання завдання Генеральної прокуратури України щодо використання бюджетних коштів Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України спільно з офіцерами Миколаївського зонального відділу ВСП та УЗЕ в Миколаївській області ДЗЕ НП України виявлено факти службового підроблення та розтрати державного майна (грошових коштів) шляхом зловживання службовим становищем.
Установлено, що у вересні 2018 року виконувач обов’язків командира військової частини капітан 2 рангу С., діючи з корисних мотивів, за попередньою змовою групою осіб із представниками комерційних структур безпідставно перерахував грошові кошти трьом приватним підприємствам за надання послуг з поточного ремонту стадіону військової частини та виготовлення і встановлення на ньому спортивного інвентарю.
Окрім того, втілюючи злочинний намір на незаконне збагачення, в.о. командира частини вніс до офіційних документів – актів приймання виконаних будівельних робіт відомості про начебто виконані роботи, що не відповідає дійсності.
Водночас встановлено, що станом на 30.01.2019 зазначені роботи в повному обсязі не виконано.
Як наслідок, державі завдано збитків на загальну суму понад 4 млн гривень.
Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, передбачені ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.
Військовою прокуратурою Південного регіону України наразі проводиться послідовна робота щодо недопущення наживи підприємливих ділків та нечесних посадовців за рахунок державних коштів.

кількість переглядів: 2627