Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2014

Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом розкрадання майна військового аеродрому

/

Прокурорські перевірки, проведені військовою прокуратурою Південного регіону України, виявили непоодинокі факти розкрадання, привласнення окремих видів військового майна, його втрат та нестач, внаслідок чого державі завдаються значні збитки.
Так, командуванням Повітряних Сил Збройних Сил України з одним з товариств з обмеженою відповідальністю було укладено договір підряду на виконання робіт з розбирання 16 списаних будівель та споруд вивільненого аеродрому, розташованому в Одеській області.
Втім, на порушення умов наведеного договору службові особи зазначеного суб’єкту господарювання без складання відповідної документації розібрали 4 будівлі аеродрому, а одержані від цього будівельні матеріали привласнили.
У подальшому, продовжуючи свої злочинні дії, вони самовільно розібрали ще 8 будівель та споруд зазначеного аеродрому, які були включені до переліку нерухомого майна Збройних Сил України, що може бути відчужено, а також розібрали щебеневу основу злітно-посадочної смуги аеродрому.
Таким чином державі завдано збитки на суму 2,2 млн. грн.
Військовим прокурором Одеського гарнізону Південного регіону України за наведеним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 та ч. 5 ст. 191 КК України.
 

кількість переглядів: 3154