Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2017

Військова прокуратура Південного регіону України відреагувала на інформацію волонтерів про неналежне лікування учасників АТО в Одеському військовому госпіталі

/

Зокрема повідомлялось про те, що двоє військовослужбовців, яких переведено до Львівського військового госпіталю з Одеси, через неналежне лікування доведено до жахливого стану (пролежні, дефіцит маси тіла, застійні пневмонії тощо).
З’ясовано, що військовослужбовці однієї з військових частин, перебуваючи в зоні проведення АТО, у серпні поточного року в результаті стрибків у воду під час відпочинку отримали тяжкі травми хребта (переломи шийних хребців з розривом спинного мозку), що призвело до паралічу та порушення функцій усіх систем організму. Первинна допомога надавалася цивільними лікувальними закладами, 61 мобільним військовим госпіталем, а наділі їх було доставлено до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, де прооперовано. Однак лікування не виявилось успішним і хворих було переведено до військового шпиталю у Львів для реабілітації.
Опитані службові особи Одеського військового госпіталю та волонтери, які постійно надають допомогу в лікуванні військовослужбовців, повідомили про те, що зазначеним бійцям було надано усю необхідну допомогу, операція проведена кращими фахівцями, забезпечено якісний догляд з використанням якісних медичних препаратів та обладнання, у тому числі за фінансового сприяння волонтерів та благодійних організацій. Однак через тяжкість отриманих травм уникнути наслідків паралічу у вигляді пролежнів, порушень метаболізму та супутніх інфекцій не вдалось.
Разом з тим, враховуючи, що органи прокуратури позбавлені повноважень щодо проведення перевірок, а також те, що належну фахову оцінку діям лікарів може надати лише комплексна судово-медична експертиза, військовою прокуратурою Південного регіону України 04.11.2017 року розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової службової особи до служби, вчинене в особливий період, що заподіяло істотну шкоду). Здійснення розслідування доручено військовій прокуратурі Одеського гарнізону.

кількість переглядів: 2766