Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2017

На Дніпропетровщині двох митників засуджено за корупційний злочин

/

Вироком Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпра за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, до покарання у виді 6 років і 5 років 2 місяців позбавлення волі засуджено заступника начальника та головного державного інспектора одного з відділів Дніпропетровської митниці ДФС України.
Крім того, рішенням суду обох посадовців позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах, у тому числі Державної фіскальної служби України, строком на 3 роки з конфіскацією всього належного їм майна.
Досліджуючи матеріали справи, вказаних службових осіб суд визнав винними в тому, що вони в період з жовтня 2015 року по січень 2016 року, реалізуючи спільний умисел на незаконне збагачення, вимагали та отримали від підприємця за безперешкодне розмитнення товару та сприяння під час митного контролю неправомірну вигоду на загальну суму 300 дол. США та 16 000 грн.
Попри заперечення свої вини в інкримінованому кримінальному правопорушенні, винуватість обох митників повністю доведена сукупністю досліджених в судовому засіданні доказів.
Публічне обвинувачення підтримувала військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2596