Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2018

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону під час одержання неправомірної вигоди в сумі 2100 дол. США затримано митника

/

У понеділок, 05.03.2018, військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України спільно зі слідчими СВ УСБ України в Дніпропетровській області, за матеріалами та спільно з оперативними співробітниками ГВ БКОЗ УСБУ, УВБ ДФС у Дніпропетровській області в рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано факт вимагання неправомірної вигоди начальником митного поста «Дніпродзержинськ» Дніпропетровської митниці ДФС України.
Досудовим розслідуванням установлено, що вказаний посадовець вимагав та одержав від підприємця хабаря в сумі 2100 дол. США за безперешкодне митне оформлення та погодження зменшення обов’язкового митного платежу шляхом декларування товару за заниженою вартістю.
Крім того, правоохоронцями вже задокументовано факт отримання митником раніше неправомірної вигоди в сумі 200 дол. США та 1500 гривень.
Наразі хабарника затримано в порядку ст. 208 КПК України під час скоєння злочину.
Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії, тривають обшуки за місцем проживання та роботи підозрюваного.
Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 2378