Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2018

Військовою прокуратурою повернуто оборонному відомству земельну ділянку Тарутинського полігону вартістю понад 4 млн грн

/

Військова прокуратура Південного регіону України продовжує неухильно стояти на захисті законних інтересів держави в особі Міноборони України на земельні ділянки колишніх та діючих загальновійськових полігонів.
Так, 06.03.2018 постановою Одеського апеляційного господарського суду відмовлено в задоволенні апеляційної скарги СФГ «Колос» на рішення суду першої інстанції.
Вказаним рішенням визнано незаконним та скасовано розпорядження Тарутинської райдержадміністрації Одеської області про надання фермерському господарству в оренду земельної ділянки загальною площею 150 га вартістю понад 4 млн грн, яка належить до земель Тарутинського загальновійськового полігону.
Таким чином, судом підтверджено позицію військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону щодо незаконності розпорядження Тарутинської райдержадміністрації, яким землі військового полігону надані в користування комерційній структурі для вирощування сільськогосподарської продукції.
Наразі за результатами вжитих військовою прокуратурою заходів представницького характеру рішення суду виконано, а землі оборони повернуто законному користувачу – Міністерству оборони України.

кількість переглядів: 2599