Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2018

Солдата-контрактника засуджено до 3 років 3 місяців позбавлення волі за «самоволку»

/

Новомосковським міськрайонним судом Дніпропетровської області військовослужбовця військової служби за контрактом за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України, засуджено до позбавлення волі строком на 3 роки 3 місяці.
Слідством установлено, що у червні 2016 року солдат однієї з військових частин Дніпропетровщини з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби не з’явився вчасно до розташування частини з лікувального закладу і продовжував ухилятись до серпня 2017 року, проводячи час на власний розсуд.
При призначенні покарання суд урахував щире каяття та позитивну характеристику обвинуваченого за місцем його проживання.
Однак, на підставі ст.ст. 71, 72 КК України шляхом часткового приєднання невідбутої частини покарання за попереднім вироком, за скоєння аналогічного злочину, остаточно призначив військовослужбовцю реальну міру покарання - позбавлення волі строком на 3 роки 3 місяці.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2638