Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2018

На Запоріжжі до 5 років 6 місяців позбавлення волі засуджено старшого матроса

/

Токмацьким районним судом Запорізької області старшого матроса однієї з військових частин ЗС України визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 410, ч. 2 ст. 418, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 408, ч. 3 ст. 358 КК України та засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років 6 місяців.
Доведено, що в жовтні 2016 року, перебуваючи у добовому наряді по охороні складу ракетно-артилерійського озброєння військової частини, вказаний військовослужбовець, діючи в порушення статутних правил несення вартової служби, викрав бойові припаси різного калібру в кількості 2400 шт. до автоматичної стрілкової зброї на загальну суму понад 1200 гривень та переніс їх за огорожу військової частини.
У подальшому, без передбаченого законом дозволу, старший матрос переніс боєприпаси до місця свого проживання та зберігав їх вдома тривалий час.
Продовжуючи вчиняти протиправні дії, у грудні 2017 року, перебуваючи у м. Києві, військовослужбовець незаконно придбав пістолет ПМР та 8 набоїв до нього, які також зберігав за місцем свого проживання.
Крім того, у червні 2017 року старший матрос, діючи з метою ухилитися від проходження військової служби, не з’явився вчасно у розташування військової частини з лікувального закладу. Більше того, аби повністю скрити свою приналежність до військової служби та надати уявлення нібито законного звільнення зі служби, «винахідник» пришукав печатки та штампи державних установ та підробив військовий квиток і довідку з військового комісаріату на своє ім’я.
При призначенні покарання суд урахував усі обставини скоєних правопорушень, особу обвинуваченого, його щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину і, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, засудив військового до 5 років 6 місяців позбавлення волі.
Окрім того, рішенням суду його позбавлено військового звання «старший матрос».
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України.
 

кількість переглядів: 2767