Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2018

На Одещині під час одержання неправомірної вигоди затримано начальника юридичної групи військової частини

/

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва в кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вимагання неправомірної вигоди, спільно зі співробітниками військової контррозвідки ДКР СБ України, на хабарництві викрито помічника командира військової частини з правової роботи – начальника юридичної групи.
Установлено, що старший лейтенант вимагав від сержанта цієї ж військової частини, який обвинувачується за ч. 4 ст. 407 КК України, неправомірну вигоду в сумі 400 дол. США за вирішення питання з працівниками правоохоронних органів з метою забезпечення кримінальної відповідальності, не пов’язаної з позбавленням волі останнього.
14.06.2018 безпосередньо після одержання на території військової частини обумовленої суми хабаря, нечистого на руку військового затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі тривають першочергові слідчі дії.
Військовою прокуратурою Одеського гарнізону старшому лейтенанту готується повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Біляївського ВП ГУ Нацполіції в Одеській області.

кількість переглядів: 3386