Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2018

На Одещині за процесуального керівництва військової прокуратури затримано громадянина, який спонукав військовослужбовця викрасти ПМ

/

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, спільно зі співробітниками військової контррозвідки ДК СБ України, викрито громадянина П., який спонукав військовослужбовця однієї з військових частин Одещини вчинити злочин.
Так, досудовим розслідуванням задокументовано, що у березні та червні поточного року, вказаний громадянин спонукав старшого матроса Р. здійснити викрадення 2-х одиниць 9 мм пістолетів Макарова та передати йому і його спільнику за грошову винагороду в розмірі 400 доларів США.
20.06.2018 безпосередньо після контрольованого придбання 2-х одиниць вогнепальної зброї на території Військово-медичного клінічного центру Південного регіону громадянина П. затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії, тривають обшуки в автомобілі та за місцем проживання затриманої особи та його спільника.
Військовою прокуратурою Одеського гарнізону вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 410 КК України та готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБ України в Одеській області.

кількість переглядів: 2657