Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2018

Військова прокуратура в апеляційному суді довела право власності Міноборони на земельну ділянку Тарутинського полігону площею 885 га

/

Військова прокуратура Південного регіону України продовжує відстоювати інтереси Міністерства оборони України на землі, що за законом належать оборонному відомству.
Так, постановою Одеського апеляційного господарського суду від 11.06.2018 задоволено апеляційну скаргу військової прокуратури Південного регіону України на рішення господарського суду Одеської області від 06.02.2018.
Вказаним рішенням відмовлено в задоволенні позову заступника військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону до Тарутинської РДА Одеської області та ВАТ «Ім. Калініна» про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та витребування земельної ділянки загальною площею 885 га вартістю 24 млн грн, яка належить до земель Тарутинського загальновійськового полігону.
Таким чином, судом апеляційної інстанції підтверджено позицію військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України щодо незаконності укладеного договору оренди земельної ділянки полігону. У 2007 році ці землі були незаконно надані в користування комерційній структурі для вирощування сільськогосподарської продукції.
Наразі військовою прокуратурою Південного регіон України вживаються вичерпні заходи з метою реального виконання рішення суду, яким землі оборони будуть повернуті законному користувачу – Міністерству оборони України.

кількість переглядів: 2078