Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2018

За привласнення бюджетних коштів головного бухгалтера Бердянського прикордонного загону засуджено до одного року обмеження волі

1

Вироком Бердянського міськрайонного суду Запорізької області головного бухгалтера – начальника фінансово-економічного відділу Бердянського прикордонного загону майора Ш. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, засуджено до покарання у виді одного року обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарчих функцій на строк 1 рік 6 місяців.
Установлено, що майор Ш., проходячи військову службу на вищезазначеній посаді, з метою особистого збагачення, зловживаючи службовим становищем, за період травень-липень 2015 року заволодів бюджетними грошовими коштами у загальній сумі майже 25 тис. гривень. А саме, вніс у відомості виплати підйомної допомоги особовому складу Бердянського прикордонного загону свої дані та відповідні суми грошових коштів, що не відповідало дійсності.
При призначенні покарання суд врахував, що військовослужбовець у повному обсязі визнав свою винуватість у вчиненні даного злочину та сприяв його розкриттю. На даний час засуджений звільнений з військової служби у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності за вчинений злочин.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Запорізького гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2905