Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2018

За процесуального керівництва військової прокуратури на одержанні неправомірної вигоди викрито голову Зарічненської сільської ради Херсонської області

/

Військовою прокуратурою Криворізького гарнізону Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва в кримінальному провадженні спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області на незаконному збагаченні викрито голову Зарічненьської сільської ради Херсонської області.
Установлено, що вказаний високопосадовець вимагав у керівників місцевого фермерського господарства неправомірну вигоду у вигляді 70 тон пшениці загальною вартістю 400 тис. грн та право користування в сільськогосподарських цілях земельною ділянкою площею 116 га. Натомість чиновник обіцяв не чинити перешкоди в збиранні фермерським господарством урожаю насіння соняшника.
28.08.2018 голову сільської ради затримано в порядку ст. 208 КПК України безпосередньо після передачі йому договорів суборенди вказаної земельної ділянки та частини обумовленої неправомірної вигоди в кількості 30 тон зерна вартістю 180 тис. грн.
На даний час проводяться невідкладні слідчі дії.
Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення та клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюється слідчим Криворізького відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

кількість переглядів: 3129