Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2018

Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону виявлено шахрайську схему розкрадання бюджетних коштів, якою державі завдано збитків на суму понад 800 тис. гривень

/

Військовою прокуратурою Південного регіону України приділяється пильна увага питанням дотримання законності та правопорядку на об'єктах оборонно-промислового комплексу. Так, проведеним вивченням стану законності та заходів щодо її забезпечення на державному підприємстві «Миколаївський бронетанковий завод» виявлено факти службового підроблення та розтрати державного майна (грошових коштів) шляхом зловживання службовим становищем.
У зв’язку з цим, військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості, передбачені ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України.
Установлено, що в період 2016-2018 років невстановлені службові особи державного підприємства «Миколаївський бронетанковий завод», діючи з корисних мотивів, за попередньою змовою групою осіб із службовими особами приватного підприємства, шляхом зловживання службовим становищем, перерахували грошові кошти в розмірі понад 830 тис. грн. за начебто виконання ремонтно-будівельних робіт на базі відпочинку «Вітерець», яка належить до сфери управління державного підприємства.
Як виявилося в ході перевірки та підтверджено актом Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України у Миколаївській області та звітом Управління південного офісу державної аудитслужби в Миколаївській області, ремонтно-будівельні роботи фактично не проводилися.
Як наслідок, державі завдано збитків на суму понад 830 тис. грн.
Військовою прокуратурою і надалі вживатимуться вичерпні заходи щодо недопущення наживи підприємливих ділків та нечесних посадовців за рахунок державних коштів.

кількість переглядів: 3679