Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.10.2018

В Одесі на хабарництві затримано інспектора прикордонної служби

/

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні спільно зі співробітниками УЗЕ в Одеській області ДЗЕ Нацполіції України і відділу внутрішньої безпеки по Одеському прикордонному загону, Управління внутрішньої та власної безпеки «Південь» ДВБ Держприкордонслужби України на вимаганні неправомірної вигоди викрито інспектора прикордонної служби відділу прикордонної служби «Одеса аеропорт» Одеського прикордонного загону та державного інспектора митної служби митного посту «Одеса-Аеропорт» Одеської митниці ДФС України.
Установлено, що за безперешкодний перетин державного кордону України та не притягнення до відповідальності за порушення декларування товарів, перевезення їх без належного митного оформлення, вказані посадові особи вимагали від громадянина Б. неправомірну вигоду на загальну суму 520 доларів США.
14.09.2018 на території міжнародного аеропорту «Одеса» сержант прикордонного загону Т. особисто одержала від заявника неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США.
12.10.2018 під час передачі другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди в розмірі 420 доларів США, яка проходила під контролем правоохоронців, інспектора прикордонної служби затримано в порядку ст. 208 КПК України.
На даний час військовою прокуратурою планується повідомлення затриманій особі про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України, та скерування клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Одеській області.

кількість переглядів: 2426